§ 01

Net dat beetje meer

European Law Students' Association Brussel

A just world in which there is respect for human dignity and cultural diversity.”

THE EUROPEAN LAW STUDENTS' ASSOCIATION

De European Law Students ‘Association (ELSA) is ‘s werelds grootste internationale, onafhankelijke, niet-politieke en non-profit organisatie voor en door rechtenstudenten. ELSA is vertegenwoordigd op meer dan 300 faculteiten in 44 landen en bestaat uit zo’n 50.000 leden.

In 1981 te Wenen werd ELSA opgericht door studenten van beide kanten van het “IJzeren Gordijn” (Polen, Oostenrijk, Hongarije en voormalig West-Duitsland). Zij hadden het volgende doel voor ogen: werken aan wederzijds begrip en samenwerking tussen Europese juristen enerzijds en het bevorderen van het leggen van internationale contacten anderzijds.

ELSA is een internationale vereniging gesitueerd op 3 niveau’s, zijnde een internationaal, nationaal en lokaal niveau. ELSA Brussel is één van de 9 lokale ELSA groepen in België.

Over ons

Net dat beetje meer

Met een brede waaier aan activiteiten zoals lezingen, workshops, legal trips en wedstrijden willen we studenten kennis laten maken met een meer praktische gerichte kant van de juridische wereld, dit naast hun universitaire studies.

 

 

TEAM

De motor achter de evenementen van ELSA Brussel bestaat uit een hecht team. 
Een krachtig kernbestuur (voorzitter, secretary-general en treasurer), gedreven Vice-presidents (VP’s), en enorm enthousiaste Directors staan in voor het stillen van jullie (juridische) honger en het verzekeren van jullie welbevinden tijdens onze activiteiten.
Leer ons beter kennen via e-mail of sociale media, tijdens of na onze evenementen, of spreek ons aan op de campus te Etterbeek! Wij beantwoorden graag al jullie vragen. 

Lid zijn van ELSA Brussel geeft je de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende projecten in heel Europa en interessante mensen van verschillende nationaliteiten te ontmoeten.

logo elsa brussel

brussel@be.elsa.org

Vrije Universiteit Brussel, Pleinlaan 2 1050 Elsene

Wij dragen zorg voor jouw privacy