Wat doet ELSA Brussel?

Net dat beetje meer.

ELSA Brussel is een vereniging door en voor studenten rechten aan de Vrije Universiteit Brussel. Het doel van onze vereniging is om onze studenten, naast de brede opleiding aan de universiteit, ‘net iets meer’ mee te geven.

Door een resem aan activiteiten ter beschikking te stellen van de rechtenstudent – en uiteraard al wie is geïnteresseerd ongeacht studieachtergrond -, hopen we onbekende  terreinen (de een meer juridisch dan de ander) tot een meer bekende omgeving te maken en willen we bijdragen aan het verder ontwikkelen van tal van vaardigheden. 

Daarnaast zet ELSA Brussel ook in op het sociaal aspect: dankzij verschillende evenementen wensen wij je de mogelijkheid te verschaffen deel te nemen aan verschillende projecten in heel Europa alsook om interessante mensen van verschillende achtergronden te ontmoeten. 

Lezingen

Elk academiejaar organiseert ELSA Brussel ten minste twee lezingen inzake verschillende juridische materie. ELSA Brussel streeft er zo naar een gevarieerd aanbod ter hand te stellen van de leergierige rechtenstudent.

Workshops

Gedurende het academiejaar organiseert ELSA Brussel verschillende interactieve workshops onder begeleiding van ervaren professionals.

 

Career Day

Met een jaarlijks georganiseerde Career Day willen we studenten bewust maken van de ruime carrière mogelijkheden die hen staan op te wachten.  De Career Day creëert een mogelijkheid waar studenten al hun vragen en opmerkingen naar hartelust kunnen stellen aan specialisten op allerlei juridische gebieden. 

Legal Trips

Ieder jaar organiseert ELSA Brussel minstens één Legal Trip. Deze trips zijn een goede manier om een verhelderende kijk te krijgen op het juridische reilen en zeilen in het buitenland. Vorig jaar bezochten we namens ELSA Brussel de politieke hoofdstad van Nederland: Den Haag. Dit jaar trokken we naar het bruisende Londen.

 

Negotiation Competition

De negotiation competition staat in het teken van zowel bemiddeling alsook buitengerechtelijke geschillenbeslechting. Een uniek evenement waarbij we beide onderdelen vanuit een praktische invulling benaderen. Dit jaar organiseerden we met veel succes deze activiteit voor de tweede keer aan de Vrije Universiteit Brussel.

STEP

ELSA Brussel helpt je met het vinden van een buitenlandse stage dankzij de Student Trainee Exchange Program (STEP). Met STEP kunnen rechtenstudenten en pas afgestudeerden een stageplaats bemachtigen voor een periode van 2 weken tot zelfs 2 jaar.